TC-500 Pompschakelaar/Optimizer

De pompschakelaar verdient zichzelf binnen één jaar terug!

Veel gestelde vragen m.b.t. de Therma Control als pompschakelaar

DEZE PAGINA MOET NOG AANGEPAST WORDEN VOOR DE TC-500

Op welke temperatuur moet de pompschakelaar ingesteld worden?

Bepaal met de toetsen (omhoog/omlaag) de gewenste temperatuur.
Bij vloerverwarming ligt de inschakeltemperatuur rond de 25 graden Celcius.

Welke sensor dient gebruikt te worden?

Bij vloerverwarmingsinstallaties kunt u de clipsensor gebruiken en deze rond de aanvoerbuis monteren (bij dikkere buizen kunt u de clipsensor ook toepassen: is de buis te dik, dan zou de bulbsensor uitkomst bieden: deze kunt u dan tegen de buis monteren met bijvoorbeeld een kabelbinder)

Verlengen aansluitdraad sensor

De aansluitdraad van de sensor is wel te verlengen, maar beperkt die verlenging zoveel mogelijk (de werkelijke sensor is een temperatuursafhankelijke weerstand en een langere aansluitdraad kan die waarde beinvloeden)

Waarom de sensor om de aanvoerbuis?

De aanvoerbuis (meestal de rechtse buis op het systeem) wordt warm als er warmte van de vloerverwarming wordt gevraagd. Soms twijfelt men of die buis wel warm wordt terwijl de pomp op dat moment niet draait. Die buis zal wel warm worden, omdat de CV of stadsaverwarming warmte toevoert aan het systeem.
Montage van de clip onder de thermostaatknop of op de retourbuis is niet aan te bevelen.

Waarom zit er een vertraging in de pompschakelaar?(oudere versies!)

Er is een vertraging van ca 1 minuut in de pompschakelaar ingebouwd om te voorkomen dat deze bij de geringste temperatuurwisseling aan/uit zou schakelen. Als de temperatuur van de aanvoerbuis de ingestelde temperatuur op de pompschakelaar (ca 25 graden C) heeft bereikt duurt het dus nog ca. 1 minuut voordat de pomp inschakelt. Hierdoor loopt de temperatuur in de aanvoerbuis op boven die ingestelde waarde, maar dat is geen probleem.

Vertraging inschakelen pompschakelaar instelbaar !

De vertraging in de inschakeltijd van de pompschakelaar is m.i.v. de versie 2012 instelbaar.
Bij sommige CV-ketels bleek de oorspronkelijk ingebouwde vertragingstijd net iets te lang. Daarom is gekozen om deze vertraging in de inschakeltijd van de pompschakelaar vanaf 2012 instelbaar te maken.

Wat betekent HI in het display?

De melding HI in het LCD-display wijst op een temperatuur van de aanvoerbuis die hoger is dan 50 graden C. Komt de temperatuur dus boven die 50 graden C. dan vermeldt het display HI (omdat de waarden in het display tot 50 graden C worden aangegeven: alles daarboven wordt aangegeven door HI.

Wat betekent LO in het display?

De melding LO in het LCD-display wijst op een gemeten temperatuur lager dan 5 graden C.

Het toe te passen symbool bij de functie pompschakelaar

Let op dat hij het instellen van de pompschakelaar het juiste symbool wordt weergegeven: gebruik het symbool aangegeven in de afbeelding links. Gebruik dus NIET het andere symbool, want dan werkt de pompschakelaarfunctie niet.

Wat betekenen alleen 2 streepjes in display

De sensor is niet aangesloten: sluit de sensor aan. Indien de sensor is aangesloten en er toch 2 streepjes in het display staan, kan de sensor defect zijn.

Verdwijnen de instellingen bij een stroomuitval?

Nee: de eenmaal opgeslagen instellingen blijven in het pompschakelaargeheugen bewaard. Dit geheugen slaat de diverse gegevens op wanneer een willekeurige toets voor minimaal 15 seconden wordt ingedrukt. Alle gemaakte instellingen worden dan opgeslagen.

Wanneer wordt de 24 uurs bescherming ingeschakeld?

Wanneer de Therma controller voor een periode van meer dan 24 uur niet is geactiveerd, dan zorgt de pomp protectie functie ervoor dat deze dagelijks wordt ingeschakeld voor een tijdsduur van ca. 60 seconden.
Tijdens deze tijdelijke activering wordt het kloksymbool knipperend in de display weergegeven. De draaitijd van de pomp is niet instelbaar.

Ik zie alleen het power-symbool in het display


De pompschakelaar is uitgeschakeld: druk op de aan/uit knop om in te schakelen.

Kunnen er meerdere pompen op één Therma Control worden aangesloten?

Ja, dat is mogelijk. Het maximum schakelvermogen van deze Therma Control bedraagt ca 3600 Watt (230 Volt - 16 Amp)

Wat is de temperatuur die moet instellen als je kamertemperatuur op 20 graden wil hebben?

De kamertemperatuur wordt niet door de pompsachakelaar geregeld. De pompschakelaar reageert op de temperatuur van de aanvoerleiding van de verdeler van de vloerverwarming en schakelt de pomp op de verdelerunit aan/uit.